Vacature Imam

Full-time (40 uur)

Stichting Eenheid is sinds 2005 actief voor de islamitische samenleving van Leidschendam-Voorburg en vormt de organisatie achter diverse religieuze en maatschappelijke activiteiten. Zo vormt de stichting het dagelijks bestuur van Moskee El-Tawheed, geeft het vorm aan islamitische theologisch onderwijs en acteert het als vertegenwoordig van de islamitische gemeenschap in Leidschendam-Voorburg. Onze voornaamste doelstellingen zijn:

1. Het opzetten en continueren van een religieus-en cultureel centrum waar islamitisch onderwijs, lezingen, activiteiten, rondleidingen, ontmoetingen en andere educatieve activiteiten worden gehouden die toegankelijk zijn voor verschillende doelgroepen;

2. Het begeleiden van moslims in hun geloof en op maatschappelijk vlak, om zodoende een volwaardige burger te zijn in de maatschappij waarin zij leven;
  3. Het beantwoorden van diverse vraagstukken van bezoekers op religieus en maatschappelijk vlak.

Over de functie

De imam speelt een belangrijke rol in het realiseren van de islamitische verplichtingen van onze gemeenschap. Van hem wordt verwacht een actieve rol te nemen in het vormgeven van het theologisch kader van de stichting. Hierbij worden de volgende activiteiten verwacht.

Functieomschrijving:

• Affiniteit met samenstellen en ontwerpen van lessen/cursussen voor zowel jongeren als ouderen. Cursussen Arabische taal, Aqidah etc.
  • Vorm geven aan het onderwijs en dawahbeleid van de Stichting.
  • Actief op de hoogte zijn van wat er speelt binnen de islamitische gemeenschap in Leidschendam-Voorburg
  • Het uitvoeren van het dagelijkse gebed (vijf keer per dag).
  • Het geven van preken en lezingen voor het vrijdagsgebed, heilige dagen en met Islamitische feestdagen.
  • Bevorderen van de onderlinge contacten tussen moslims en tussen andere religieuze instanties.
  • Ondersteunen van het dagelijkse bestuur om sociaal, cultureel en religieuze activiteiten voor de leden en voor de buurtbewoners te organiseren.
  • In speciale gevallen gelovigen bezoeken (zieken en dergelijke).
  • Het bemiddelen bij geschillen.

Wat verwachten wij van jou?

• Hij is van Ahl us-Soennah wal-Djamaa’ah op methodologie van de vrome voorgangers
  • Kent de gehele Koran uit het hoofd en de regels waarmee gereciteerd wordt
  • Beschikt over een afgeronde Theologische opleiding.
  • Beschikt over aantoonbare ervaring als gebedsvoorganger (>2 jaar)
  • Beschikt over goede karaktereigenschappen en is een voorbeeld voor andere
  • Kan fungeren als vertrouwenspersoon.
  • Goede contactuele en redactionele vaardigheden.
  • Is flexibel, betrokken en stressbestendig.
  • Is de Nederlandse, Arabische en Riffijnse taal machtig
  • De imam blijft zich ontwikkelen op het gebied van de Nederlandse taal en geloofsleer.
  • Heeft ervaring met Dawah zowel on en offline.

Wat bieden wij?

• Marktconforme salariëring op basis van 40 uur.
  • Vergoeding reiskosten.
  • Kunnen bijdragen aan een snel groeiende islamitische organisatie.
  • Prettige werkomgeving met veel vrijheid.

Geïnteresseerd?

Mail u motivatiebrief en curriculum vitae naar [email protected] of via de post naar:

Stichting Eenheid
Zilvermeeuwlaan 15
2261 EJ Leidschendam

Voor vragen kunt ook telefonisch contact opnemen met het bestuur via 06 26516017
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld